New Addition and Terrace
New Addition and Terrace

press to zoom
New Living Room with Landscape Beyond
New Living Room with Landscape Beyond

press to zoom
Sustainability Strategy
Sustainability Strategy

press to zoom
New Addition and Terrace
New Addition and Terrace

press to zoom
1/11

SCOPIC HOUSE

The project is to extend an existing historical pair of cottages in an Area of Outstanding Natural Beauty in southern England into a 368m2 family home. Working within strict planning guidelines the design modernizes as well as expands the house. The layout takes optimum advantage of spectacular views over the landscape and the existing woodlands surrounding the house, to create a very private home with an expansive outlook. Careful choice of a limited range of materials, both natural and artificial results in a striking and warm contemporary home. Because the site is located in an area of outstanding natural beauty a strategy was developed that allowed the insertion of a modern addition that complemented rather than copied the existing buildings. This also allowed the built area to be maximized.

WHAT

Single-Family House

WHERE

AONB, Berkshire

WHEN

2009